YEL rapportage “Waar is de Mol?”

Johnny en Irene op time squareOp maandag 5 september begon het 5e seizoen van van het reisprogramma “Waar is de Mol.” met als slimme hashtag #widm wat natuurlijk verwarring oproept met “Wie is de Mol” maar dat zou wel eens bewust kunnen zijn gedaan…..

Deze week met Irene Moors naar New York City (NYC), uitzending – gemeten door de YEL deelnemers was wel aardig. (een 6.8) dit was inclusief de waarderingen tijdens de reclame blokken. Zonder deze reclame een 7.2. Bekijk alle data behorend bij het programma – Export XLS vanuit het hoofdscherm.  (event http://yel.me/19701604)

Hoogtepunt: de bril van Johnny die in de hudson plonsde, en het illigaal kamperen op het dak van een hoge flat. En optreden van Moors op Broadway!! (4 seconden) in nonnenpak  tijdens Sister Act. Maar de meningen waren ook wel verdeeld. Zie hier de grafiek / data door YEL verzameld – live tijdens de uitzending.

The whole graph


Alle andere afleveringen van dit seizoen?

Een z.g. Word Cloud - van commentaren tijdens de uitzending

Word Clouds van de YEL commentaren tijdens de uitzending. Boven: Alle commentaren, onder – die van de 2 reclameblokken. Veel bier (Grolsch) maar ook Nikon en chips/kauwgom reclames…
YEL - Word Cloud - Waar is de Mol - tijdens reclameblokken

Wat zie je zelf als je meedoet met YEL?  Een moderne applausmeter – 2 grote knoppen die je meerdere keren kunt gebruiken. Maak zelf eens een event aan als test voor je eigen productie of klassenfeest/optreden. Of kijk wat er nu op televisie is.

Eerste 6 minuten van YEL data - door de kijkers thuis

En de commentaren van de kijkers. Chronologisch op de tijds-as.

Commentaren van de kijkers - groen is positief, rood minder positief (negstief dus)

Een veel gestelde vraag is: Waarom is er geen iPhone App of is YEL niet in de Appstore te vinden (geldt ook voor Android Market). Goede nieuws: hier wordt hard aan gewerkt. Voorlopig kun je in je browser (of op een iPhone als full screen app) met een HTML5 browser aan de gang. Mocht je een feature missen of een opmerking hebben, geef het ons door.

Toen was Johnny zijn bril al kwijt…. (viel over de railing)

Voor programma makers, TV producenten, Reclamebureaus, Regiseurs, Editors een schat aan waardevolle informatie. Gebruiken dus zou ik zeggen. Go YEL it!

This entry was posted in Blog, Channels, Events, Netratings | Kijkcijfers, Shows. Bookmark the permalink.

One Response to YEL rapportage “Waar is de Mol?”

  1. Pingback: House Ibiza – gebruik je smartphone als live applausemeter | YEL | Your Emotion Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>